Zaman Şimdi Mi? Yoksa Ne Zaman?

 AN'ın AKIŞINDAN Selam ile...

Yoğun geçen bir kaç haftanın ardından yine yeniden bu burada bir arada olmak muazzam bir his.  Öyle ya akışa direnç olmaz, tam da bu sebeple An'ın Akışından yüreğime bilişime akanlarda bugün kendimce zannımca yorumlayacağım kavram "ZAMAN" kavramı oldu.


Hepimiz zamanın içinde bir yolculukta gibiyiz.  Kimimize göre zaman çok yavaş, kimimize göre çok hızlı ya da akıl almaz derecede, tanımlanamaz bir şekilde geçip gitmekte olan bir kavram olarak farklılık göstermekte.  Çok yakın bir zaman önce Instagram'da severek takip ettiğim "mutlumesaj"  sayfasında çok anlamlı bir paylaşım yapılmıştı.  Bu paylaşım çoklu bir paylaşımdı ve kapak fotoğrafında ise şu soru dikkatimi çekmişti: "SANA GEÇ KALDIĞINI KİM SÖYLEDİ VE SEN BUNA NEDEN İNANDIN?  Öylesine muhteşem bir soruydu ki içeriğe bakmadan geçemedim.  Bu soruyla beraber zihnimde ard arda binlerce düşünce uçuşuverdi.  Kimi zaman hayatın akışı içinde bir çok şey için geride kaldığımızı hissediyoruz.  Aslında ben de öyle hissedebiliyorum ve inanıyorum ki bu konuda yalnız değilim.  Sanki hepimizin doğrusal bir zamanı varmış gibi bir yanılgıya düşebiliyoruz, insanlık hali bu ya...  Halbuki hepimizin uyması gereken bir zaman çizelgesi yok.  Hepimiz kendi algılarımızın zannınca ortalama bir çizelgeye "olması gereken buyMUŞ" gibi inandık ya da bir sebepten inandırıldık ve bu duygu, düşünceyi, hissi ve beraberinde getirdiği diğer her şeyi satın aldık sanki kendi düşüncemiz, inancımız ve hissiyatımızMIŞ gibi.  Halbuki gerçekten tam olarak neydi bizi "zaman içinde geç kaldım" hissiyatına taşıyan ve inandıran? Yakın çevremizdeki insanların hayatlarını izlerken ki görüğümüz ve henüz kendimizin sahip olmadığı şeylerin eksikliği mi?, Genel olarak okul, iş, evlilik, çocuk vs.. gibi bir hayat sırasının çevre tarafından bir beklentiyle önümüze getirilmesi mi? Komşumuzun aaaa sen daha evlenmedin mi, daha ne kadar okuyacaksın bak herkes evlendi, yuva kurdu, çocuk sahibi oldu diye, sanki büyük bir başarı örneğiymiş gibi kendi çocuklarının akademik başarısızlıklarını başarılı evlilikleriyle bir kılıfa koyarak örnek olarak göstermeleri mi?, Sosyal medyadaki karşımıza çıkan sadece görsellerdeki o muhteşem mutluluk anları mı? yoksa mevcut durumumuz gerçekten de düşündüğümüz ve kendimizce yorumladığımız gibi içler acısı mı? Gerçekten Geç Kaldık Mı? Gerçekten de öyle mi? Yoksa aslında buna inanarak kendimizce ZAMAN İÇİNDE HIZ kazanmak için bunu bize kanalize bir güç kaynağı olması için benimsemeyi, alıp kabul etmeyi mi seçiyoruz?   Tüm bu sorular zihnimin içinde ben buradayım, ben buradayım, ben de buradayım diye tek tek açığa çıkmış oldu.


Tekrardan "mutlumesaj" sayfasının paylaşımına geri dönecek olursam, kapak fotoğrafındaki sorudan sonraki paylaşılan içeriklerde neler vardı derseniz, gerçekten katkı dolu, motive edici ve bilinç sıçrayışı yaptıracak örneklerin olduğu paylaşımlar vardı diyebilirim.  Bu paylaşımıma denk gelen herkese, sizlere de katkı olmasını umarak, içeriklerdeki örneklerden bir kaçını paylaşmak istiyorum.  Zaman kavramının ötesinde hayatın içinde var olmuş ve bizim göreceli bakış açımızca yaşlarına göre bir çok başarıya imza atmış kişilerin örneklerinden bazıları şöyleydi:

  • Morgan Freeman, 57 yaşında Esaretin Bedeli filmiyle ünlü oldu.
  • Charles Bronson, 53 yaşında Death Wish'i çevirdiğinde şöhret oldu.
  • Mark Twain, 50 yaşında Huckleberry Finn'in Maceraları eserini yayınladı.
  • Leonard Cohen, 40 yaşınnda Songs of Leonard Cohen ile tüm dünyaca tanındı.
  • Henry Ford, 45 yaşında Model T'yi 1908 yılında oluşturdu.
  • Colonel Sanders, 62 yaşında KFC'yi  kurdu.
  • Harry Bernstein, 96 yaşında The Invisible Wall, anı kitabı ile şöhrete kavuştu.

Yukarıdaki örneklerdeki insanlar gibi eminim ki daha bir çok örnek bulabiliriz.  Evet bizler hemen bir şeylere inanmak isteyen, bu yönde bir yönelimi olan varlıklarız.  Peki böylesine ilham dolu, umut dolu, gerçekten yaşam içinde var olan bu örneklerden ilhamlar alarak kendi "ZAMAN" realitelerimizi yeniden yapılandırsak, yeniden bizlere yaşam yolculuğumuzda katkı olacak şekilde tüm bakış açılarımızı güncellesek, bu açığa hangi armağanları, hangi güzellikleri çıkarırdı çok merak ediyorum.

PEKİ YA......

"Hayata geç kaldım", "Benden geçti", "Bu saatten sonra hiçbir şey yapamam", "Evlenme yaşım çoktan geçti", "Yeni bir dil öğrenmek için genç olmak lazım", "Bu yaşta aşk olmaz", "Bu saatten sonra başarılı olmak çok güç", "Bu yaşta çocuk yapılmaz", tüm bu inançlarımız GERÇEKTEN BİZE Mİ AİT? KALBİ OLARAK BUNLARA İNANIYOR MUYUZ? TÜM BU CÜMLELER BİZE Mİ AİT YOKSA BAŞKA İNSANLARININ İLGİNÇ BAKIŞ AÇILARINI MI BENİMSEDİK?




Gerçek? Gerçek? Gerçek?   CEVAP HEPİMİZİN TAM DA KENDİ İÇİNDE. EVEET! Gerçekten bu cevabı olduğu gibi duymaya, alıp kabul etmeye cesaretli miyiz? Gönüllü müyüz İnandıklarımız ve İnandırıldıklarımızın tam aksine İnanamayacağımız kadar İnandırıcı gelmeseler bile içimizden gelen tüm cevaplara GÖNÜLLÜ MÜYÜZ?...

PEKİ YA.....

40'lı yaşlarda aşkı bulmayı normalleştirsek, 30'lu yaşlarda yeni hayaller keşfetmeyi ve kovalamayı mümkün görsek, 50'li yaşlarda kendimizi ve amacımızı bulmaya gönüllü olsak, hayatımızın 25 yaşında bitmediğini, hayatın bir döngü olduğunu, gerçekleşmediği için üzüldüğümüz hayallerimizin aslında sadece henüz gerçekleşmemiş olduklarını ve hala gerçekleşme olasılıklarının var olduğunu kendimize hatırlatsak, zamanın doğrusal tek bir formu olmadığını ve göreceli olabileceğini, başkalarının zamanlarına göre kendi hayatımızı değerlendirmeye son verebilecek güçte olduğumuzu farketseydik, SİMDİ, TAM DA ŞU ANDA BU ALANDAN İŞLEV YAPMAYI SEÇSEYDİK, BU NELER YARATIR VE İÇİMİZDEKİ HANGİ POTANSİYELLERİMİZİ AÇIĞA ÇIKARIRDI? çok merak ediyorum ve hepimiz adına katkı olmasını umarak tüm bilinç parçacıklı sorularımı katkı dolu olasılıkları açığa çıkarmaları için serbest bırakıyorum.  

ÖYLEYSE TÜM SORULARIMIZ ZAMANIN İÇİNDE YOLCULUK YAPSINLAR VE TAM DA ARADIĞIMIZ CEVAPLARLA BİZLERE KATKI DOLU BİR ŞEKİLDE ALAN HIZINDA VE TOPLAM KOLAYLIKLA TEKRAR GERİ DÖNMELERİ DİLEKLERİMLE..


Buraya kadar makalemi zamanınızı ayırıp, sabırla ve merakla okuduğunuz için çok teşekkür ederim.. 

Paylaşımıma denk gelen herkese katkı olması dileklerimle...

❤ TÜM ZAMAN VE MEKANLARIN ÖTESİNDEN SEVGİLER SELAMLAR❤

Comments

  1. merhaba ayten hanım, nasılsınız?

    ReplyDelete
  2. Çok güzel bir yazı gerçekten. ilham verici...çok teşekkür ederim.. yüreğine ve kalemine sağlık..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog